Veelgestelde vragen

Wat doen jullie zoal in een chirojaar?

Elke zondag iedereen van 6 tot 17 jaar welkom op onze terreinen. We spelen dan spelletjes van 14u tot 17u. Buiten de gewone chirozondagen van september t.e.m. juli organiseren we nog tal van andere activiteiten.

Hoe financiëren jullie de werking?

Uiteraard doen we ook tal van activiteiten om wat geld in het laatje te brengen. Dit geld wordt gebruikt voor het aankopen van spelmateriaal, het ondersteunen van de activiteiten en het onderhouden en verwarmen van de lokalen.
Deze activiteiten worden volledig georganiseerd door de leiding. Soms wordt ook hulp van ouders en leden gevraagd, dit wordt dan meegedeeld via mail.
Wat doen we allemaal om onze werking mogelijk te maken?

  • Chiro Eetdag
  • Zwet
  • Kerstdrink, summerdrink, startdrink,...

Aankondigingen van deze activiteiten vind je op de website, onze facebook pagina en als je kind bij Chiro Molenstede is ingeschreven: via mail.

Hoe zit het met leeftijden en afdelingen?

Iedereen vanaf 6 zes jaar is van harte welkom bij ons!
Hieronder zie je alle afdelingen met de juiste leeftijden:

Speelclubs: 1e en 2e leerjaar
afdelingskleur: geel

Rakwi's: 3e en 4e leerjaar
afdelingskleur: groen

Kwito's: 5e en 6e leerjaar
afdelingskleur: paars

Tito's: 1e en 2e middelbaar 
afdelingskleur: rood

Keti's: jongens uit het 3e en 4e middelbaar
afdelingskleur: blauw

Aspi's: 5e en 6e middelbaar
afdelingskleur: oranje

Wat moet ik doen om erbij te komen?

Heb je zin om een van de chirosfeer te proeven? 
Je moet gewoon op een zondag maar eens langskomen. Kom iets voor 14 uur dan kan je al eens kennismaken met je leiding. Je kan ook eventueel op voorhand contact opnemen met de hoofdleiding. Hun gegevens vind je in de leidingslijst!
Het inschrijvingsgeld bedraagt €35.

Hoe zit het met dat uniform?

Het uniform is een teken van verbondenheid en gelijkheid, het toont dat wij een groep zijn. Daarom vragen wij dat iedereen (vanaf de Rakwi's) zijn uniform aandoet om naar de Chiro te komen. Het Chiro-uniform is te verkrijgen in de Banier in Leuven of Hasselt. Wil je tweedehands een uniform kopen? Dan kan je best eens rond vragen bij andere mama's en papa's want die hebben vaak oude uniformen die je kan over kopen. Of je kan via de groep 'Tweedehands chirokledij Chiro Molenstede' eens kijken over iemand wat heeft aangeboden.

Wat houdt een chirozondag in?

Iedere zondag van het schooljaar is er Chiro. Om 14.00u starten de activiteiten, de kinderen zijn welkom vanaf 13.45u. Voor elke afdeling zijn afzonderlijke activiteiten voorzien.

Om 16.00u is het vieruurtje. Je krijgt dan een chips (zoute lays, paprika lays, salt&pepper lays en pickles crocky) en een drankje (cola, fanta, water, bruiswater). 

Om 16.30u starten de activiteiten opnieuw, we spelen dan vaak met heel de chiro nog een paar massaspelen. Het einduur is voor elke afdeling hetzelfde, om 17u.

Ja we gaan op kamp!

De afsluiter en tevens het hoogtepunt van het chirojaar is het kamp. Ieder jaar vindt dit 10-daagse bivak plaats. De periode kan verschillen van 21 tot 31 juli of van 1 tot 10 augustus. Meer info hierover volgt altijd via mail, die krijg je als je kind is ingeschreven bij Chiro Molenstede.

Hoe worden we van alles op de hoogte gehouden?

Er worden regelmatig mails gestuurd over allerhande chiroactiviteiten. Deze kan je enkel ontvangen als je kind is ingeschreven. Het gebeurd vaak dat we hulp nodig hebben bij bepaalde dingen zoals tappen op de Vlaamse Kermis of de camion uitladen voor of na een zwaar bivak. In dat geval wordt dit ook, ofwel via mail, ofwel via onze facebook pagina meegedeeld.

Waarvoor zijn leden verzekerd?

Wij zijn verzekerd voor alle lichamelijke schade die aangebracht wordt aan het kind tijdens de activiteiten. Brieven voor terugbetaling van het inschrijvingsgeld en het bivak kan je altijd afgeven bij de hoofdleiding, Sam Peeters, Fien Peeters, Evelien Engels of Jokke Celis. De week erop kan je ze dan weer komen afhalen bij dezelfde personen.